FAQS sobre el còmic:

On el puc trobar?
al web www.cartescatalanes.com us ofereixen diverses opcions, però el dia de l'Aplec en trobareu a Falgons, segur.

És verídic el personatge del comte Despertaferro?
Totalment.
Podeu veure'n molta informació a www.remences.com

Realment va viure a Falgons?
Guillem Galceran, comte Despertaferro, va viatjar molt. La seva residència habitual fou Sant Feliu de Pallerols, a la Vall d'Hostoles, però passava llarges estades al castell de Falgons, especialment els darrers anys de la seva vida, amb la seva filla Ermessenda.

És cert tot el que es diu al còmic?
Bàsicament cert. Hi ha alguna llicència imaginada com és el fet que els dos protagonistes fosin amics de l'infància i que existís la capseta protectora dels templers... la resta ( els noms de la gent, dels llocs i els fets descrits) està ben documentat.

Esteu pensant en fer un segon episodi?
Ens agradaria però la prudència, en aquesta época de crisi, ens recomana no còrrer gaire.M. Mercè Homs i Brugarolas, historiadora, i Jou Ramírez, dibuixant.
  1. Presentació oficial del còmic amb les autoritats locals i els autors

el còmic del comte Despertaferro, el primer capità dels almogàvers.

La sala noble del castell, el dia de la presentació oficial.

Jou Ramírez, dedicant alguns exemplars del còmic.

Batalla de Gagliano. L'exèrcit francès observa les espurnes de les armes dels almogàvers, comandats per Guillem Galceran de Cartellà, mentre criden: DESPERTA , FERRES! DESPERTA FERRES!. Aquesta és la primera batalla on es documenta (R. Muntaner) aquest famós crit de guerra dels almogàvers... per això Guillem Galceran, posteriorment, fou anomenat el comte Despertaferro.