Castell de Falgons.CRP del Pla de
Terme municipal de Sant Miquel de Campmajor

 
Mostra un mapa més gran

Falgons està situat a la comarca del Pla de L'Estany, s'hi pot arribar vorejant l'estany de Banyoles en direcció Porqueres, agafant la carretera que enllaça Banyoles amb Mieres i Sant Pau. Entre Banyoles i Mieres trobem el terme municipal de Sant Miquel de Campmajor. En un trencall de la carretera que, parteix de l' extrem més pròxim a Mieres, s'arriba, a uns 5 Km , al temple de Sant Vicens de Falgons, havent deixat a l'esquerra el Castell de Falgons.

Falgons forma part del municipi de Sant Miquel de Campmajor ; així doncs, està envoltat pel nucli urbà de Sant Miquel, al nord ; Pujarnol, al est ; Granollers de Rocacorba, al sud i Mieres a l'oest. El municipi de Sant Miquel de Campmajor el constitueixen una sèrie de veïnats que són: Sant Martí de Campmajor, Falgons, Briolf i Ventatjol. Falgons constitueix parròquia independent de la de Sant Miquel de Campmajor.

Rodegen aquesta localitat les imponents muntanyes de Roure Gros i Granollers de Rocacorba al sud ; les de Ginestà i Sant Patllari al est i la de Mont Falgó al oest, que protegeixen i abriguen dels forts i freds vents hivernals. Per tant, Sant Miquel de Campmajor forma part de la gran Vall de Campmajor, fronterera entre les comarques del Pla de l'Estany i La Garrotxa.

Façana principal del castell de Falgons
Ermita de sant Vicenç de FalgonsAjuntament de Sant Miquel de Campmajor